تیبا به عنوان اولین خودرو ملی گروه خودروسازی سایپا، توانست در مدت زمان کوتاهی سهم قابل توجهی از بازار خودروهای داخلی با قیمت مناسب را به خود اختصاص دهد. حالا تیبا با دومدل پر طرفدار در بازار به دنبال راهی برای جایگزین شدنش با پراید است و از سویی دیگر روند افزایش تولید کوییک شرایط را کمی برای تیبا رقابتی کرده است. خودرو تیبا متولد سال ۱۳۸۷ از گروه خودروسازی سایپا و جایگزین خودرو ریو است. این خودرو در ابتدا با عنوان مینیاتور معرفی و رونمایی شد اما به دلیل انتخاب نام غیر ایرانی آن، عنوان تیبا به معنی آهو برای آن انتخاب شد.
طراحی و تولید آهوی سایپا از حدود ۱۰ سال قبل یعنی اواخر دهه ۷۰ شمسی و درست در دوران اوج استقبال متقاضیان پراید آغاز شد. این خودرو در واقع تلفیقی از قطعات سه خودرو ریو، رنو ال ۹۰ و پراید، این روزها به یکی از خودروهای محبوب قشر متوسط جامعه تبدیل شده است.
طراحی بدنه تیبا

تیبا اولین خودروی انحصاری گروه خودروسازی سایپا است و همین طور اولین محصول این شرکت با ساخت روی پلتفرم X200 است. این سدان کوچک شهری خطوط منحنی طراحی شده و حالتی بیضی شکل دارد.
چراغهای مثلثی، جلوپنجره کوچک و سپر یکپارچه نمای ساده جلوی این خودرو را تشکیل میدهند و نمای عقب شبیه به مزدا ۳۲۳ است. اما جالبترین بخش طراحی تیبا صندوقدار در بدنه جانبی به چشم میخورد که خطوطی از سمت پایین بدنه به روی گلگیرها آمده و به سمت عقب خودرو رفته است. هر چند تیبا طراحی سادهای و بعضا کسلکنندهای دارد اما باز هم از نظر ظاهری بهتر از پراید است.
بررسی تیبا

سال 1389 خودروی تیبا به عنوان اولین خودروی ایرانی سایپا با یک طراحی اختصاصی رونمایی شد که از همان سال باوجود شعار آهوی زیبای ایرانی!، نقدهای زیادی به طراحی ظاهری این خودرو وارد شد و با کمی خلاقیت بیشتر می توانستند ظاهری جذاب تر برای تیبا ارائه دهند. با این حال خودروی تیبا به عنوان یک پراید ارتقا یافته، دومین خودروی ارزان قیمت کشور لقب گرفت و از همین رو با چشم پوشی از طراحی ظاهری نه چندان جذاب آن، توانست آمار فروش فوق العاده ای به نام خود ثبت کند. اکنون با توقف تولید خانواده پراید، نسخه صندوقدار تیبا و همچنین نسخه هاچ بک تیبا 2 به ارزان قیمت ترین خودروهای بازار کشور تبدیل شده و موفقیت خود در بازار محدود کشور را بیش از پیش تضمین کرده اند. در نبود رقیب جدی مقابل خانواده تیبا در بین خودروهای صفر کیلومتر موجود در بازار کشور که شامل محصولات ایران خودرو هم می شود، باید گفت که این خانواده باوجود قیمت بالاتری که نسبت به خودروی پراید دارند، در حال حاضر تبدیل به ارزان قیمت ترین خودروهای بازار شده اند و توانایی برطرف کردن حداقل نیازهای مالکان را به خوبی دارند و به نظر می رسد که تا دهه های آینده شاهد حضور فعال آنان در کشور باشیم.
داخل تیبا

تیبا به عنوان یک خودروی تکامل یافته از پراید، پیشرفت های خوبی در داخل کابین داشته و به عنوان ارزان قیمت ترین خودروی فعلی بازار کشور هم می تواند یک طراحی رضایت بخش داشته باشد. جالب است بدانید که طراحی داخل کابین تیبا صندوقدار دقیقا مشابه نسخه هاچ بک تیبا 2 بوده و هیچ تغییری میان فاکتورهای طراحی این دو خودرو، حتی در موارد ریز طراحی هم دیده نمی شود. از آنجایی که خودروی تیبا صندوقدار ارزان ترین خودروی فعال در بازار کشور است که هنوز تولید می شود، به همین دلیل نباید انتظار امکانات و آپشن های سطح بالایی را از این خودرو داشت و با ورود به داخل کابین، سادگی محیط کاملا احساس شده و کاربران تنها به چند کلید اصلی تجهیزات دسترسی خواهند داشت که در هر خودرویی به چشم می خورد و از امکانات اساسی یک خودرو به شمار می رود. در مقابل راننده غربیلک فرمانی کاملا ساده و عاری از هرگونه کلید و طراحی منحصربه فردی قرار گرفته است که خب از یک خودروی اصطلاحا ارزان قیمت هم نباید انتظار بیشتری داشت. در پشت فرمان هم شاهد صفحه کیلومتری ساده هستیم که بیشتر نمایشگرهای آن به صورت آنالوگ و عقربه ای، اطلاعات مورد نیاز را در اختیار راننده قرار می دهد. بخش قابل توجهی از کنسول مرکزی را خروجی های هوا گرفته و در پایین آن کلیدهای درشت فلاشر، مه شکن های جلو و عقب، کلید گرمکن شیشه عقب و یک کلید تزئینی برای اضافه کردن امکانات دلخواه مالک خودرو (اگر نیاز به کلید عملکردی داشته باشد) به چشم می خورد تا فضای خالی بین خروجی های تهویه اتاق و سیستم صوتی خودرو کمتر خودنمایی کند. در پایین ضبط ماشین هم کلیدهای سیستم تهویه اتاق قرار گرفته است.
طراحی تیبا

طراحی خودروی تیبا هنگام معرفی و جذابیت نه چندان بالای آن انتقادهای زیادی به همراه داشت، اما تمامی این نواقص را پای بی تجربگی سایپا در زمینه طراحی خودروهای اختصاصی گذاشتند و خودروی تیبا به عنوان اولین محصول سایپا با طراحی اختصاصی راهی بازار شد. اکنون می بینیم که محصولات جدید سایپا در زمینه طراحی پیشرفت های بسیار خوبی داشته و شاهد طراحی جذاب تری برای محصولات جدید آن هستیم، هرچند در سطح بین المللی این سبک طراحی تاریخ گذشته بوده و شرکت های بزرگ خودروسازی و یا حتی خودروسازان چینی در نسل های قبل محصولات خود از این سبک طراحی استفاده کرده اند که اکنون خودروسازان داخلی به این سطح رسیده اند. باوجود انتقاداتی که به ظاهر تیبا وارد بود، این خودرو به سرعت جایگاه خود را در بازار پیدا کرد و برخلاف انتظارات توانست آمار فروش بسیار خوبی را برای سایپا داشته باشد. همین موفقیت تیبا صندوقدار نیز باعث شد تا چهار سال بعد سایپا به فکر طراحی و ساخت نسخه هاچ بک این خودرو افتاده و ایده خود را عملی کند. البته طراحی ظاهری خودرو یک موضوع کاملا سلیقه ای است و در کنار قیمت مناسب، خودروی تیبا توانسته سهم فروش قابل توجهی از بازار ایران داشته باشد.
مشخصات تیبا

با کنار گذاشتن خودروی پراید، اکنون خودروی تیبا تبدیل به ارزان قیمت ترین خودروی تولید شده توسط شرکت های خودروسازی شده و پایه قدرتی آن هم حدود 25 اسب بخار افزایش پیدا کرده است. نیرو محرکه تیبا صندوقدار توسط یک پیشرانه 1.5 لیتری تنفس طبیعی تامین می شود که در محدوده 5300 دور بر دقیقه توانایی تولید 87 اسب بخار قدرت و 128 نیوتن متر گشتاور در محدوده 4000 دور بر دقیقه را دارد. با ارسال این نیرو به چرخ ها، می توان به حداقل شتاب تقریبا 13.5 ثانیه دست پیدا کرد. طبق اعلام سایپا، این پیشرانه بر روی تیبا صندوقدار مصرف سوخت تقریبا 6.95 لیتری برای سیکل ترکیبی در سلامت کامل موتور و خودرو و یا حتی شرایط استاندارد جاده ای دارد، اما در استفاده های واقعی مصرف سوخت بالاتر از رقم اعلامی خودروسازان خواهد بود، اما برای تیبا 2 مصرف سوخت 6.53 لیتری گزارش شده است که می تواند بزرگ ترین مزیت این خودرو در بخش فنی نسبت به نسخه صندوقدار باشد. در مقایسه با خودروی پراید با قدرت 63 اسب بخاری و یا سایپا 111 هاچ بک با قدرت 71 اسب بخاری، خودروی تیبا خروجی قدرت 87 اسب بخاری دارد و همین قدرت بالاتر می تواند عملکرد بهتری هم برای کاربران داشته باشد.
فروش و تعمیر کاتالیزور تیبا
عمر این قطعه در حالت میانگین برابر با عمر خودرو است، اما در اثر کیفیت نامناسب سوخت یا ضربه فیزیکی یا … ممکن است نیاز باشد تا تعمیر گردد و در صورتی که مشکل آن برطرف نشد باید جایگزین شود.
توصیه ما به عنوان متخصص این حوزه این است که سرویس کاتالیست خودرو تیبا را فراموش نکنید و آن را به صورت دوره ای انجام دهید، سرویس این قطعه شامل شستشوی اجزای مختلف آن با محلول های تمیز کننده استاندارد است.
تاکید ما بر استاندارد بودن محلول شستشوی کاتالیزور خودرو تیبا به این دلیل می باشد که برخی افراد کم تجربه و ناآگاه برای سرویس این مبدل از جوهر نمک استفاده می کنند.
آن ها نمی دانند که با این کار چه آسیبی به قسمت های مختلف آن می زنند تا حدی که مالک خودرو مجبور به خرید کاتالیزور خودرو بورگوارد می شود تا جایگزین مبدل قبلی نماید.
بنابراین همیشه برای شستشوی کاتالیست خودرو تیبا به تعمیرگاه های مجاز کاتالیزور و مطمئن مراجعه نمایید. سرویس این قطعه با محلول های استاندارد، سبب می شود که کلیه آلودگی ها و رسوباتی که در محفظه و شبکه های آن ایجاد شده از بین برود و این قطعه بتواند به راندمان حداکثری خود دست پیدا کند.
تعمیرگاه تخصصی کاتالیزور پرشین کاتالیست یکی از مراکز تعمیر کاتالیست خودرو تیبا است که کلیه مجوزهای مربوط به این خدمات را دریافت کرده و از نیروهای آموزش دیده و دستگاه های استاندارد برای سرویس و شستشوی این قطعه حساس استفاده می کند. اگر می خواهید از شرایط ویژه خدمات ما آگاه شوید با مرکز تخصصی پرشین کاتالیست تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید