یکی از تجهیزاتی که باید در فصل زمستان مخصوصا در روز برفی همراه داشته باشید، زنجیر چرخ می باشد. زیرا اگر بخواهید بدون زنجیر چرخ در جاده رانندگی کنید، ممکن است خسارات جبران ناپذیری را برایتان به همراه داشته باشد. وقتی که میان چرخ و جاده اصطکاک پایین باشد، باعث لغزش خودرو می شود. بنابراین برای جلوگیری از خطرات احتمالی از زنجیر چرخ استفاده کنید تا امنیت بیبشتری داشته باشید. در این مقاله از پرشین کاتالیست می خواهیم مطلبی درباره انواع زنجیر چرخ و نحوه بستن آن ارائه دهیم.
انواع زنجیر چرخ
انواع زنجیر چرخ متنوع بوده و شما می توانید با در نظر گرفتن ابعاد لاستیک و همچنین نوع محور محرک خودرو یکی از این انواع را انتخاب کنید. در ادامه به انواع هر کدام می پردازیم.
زنجیر چرخ تکی
زنجیر چرخ تکی یکی از انواع زنجیر چرخ می باشد. این نوع از زنجیر چرخ آهنی بوده و از دو زنجیر به صورت موازی در طول و زنجیرهای کوتاه در عرض که دور تا دور چرخ به دو زنجیر موازی متصل شده اند، می باشد. در آخر، ابتدا و انتهای زنجیر چرخ تکی در راستای رشته طولی به هم وصل می شوند.

زنجیر چرخ زوجی
این نوع زنجیر چرخ به طور کلی شبیه به زنجیر چرخ تکی می باشد. اما یک تفاوت دارد آن هم این است که از سه زنجیر چرخ در طول و دو سری رشته های عرضی ضربدری برای اتصال زنجیرهای طولی در بافت آن است. این نوع از زنجیر چرخ فلزی بوده و از آهن ساخته شده است.
زنجیر چرخ ابریشمی (پارچهای)
زنجیر چرخ پارچه ای یکی دیگر از انواع زنجیر چرخ می باشد. این نوع زنجیر چرخ بیشتر در مسیرهای کوتاه کاربرد دارد. زیرا همانطور که از اسمش پیداست پارچه ای بوده و خیلی محکم نمی باشد. بیشتر برای ایجاد اصطکاک و لیز نخوردن کاربرد دارد. همچنین از قیمت بالایی برخوردار می باشد و از فرو رفتن در برف عمیق جلوگیری نمی کند. اصطکاک آن در جاده کم می باشد.

زنجیر چرخ پلیمری (ژلهای)
از دیگر انواع زنجیر چرخ، زنجیر چرخ پلیمری ژله ای میباشد. ارزش آن برابری می کند با آهن. طراحی آن به گونه ای است که بسیار راحت نصب می شود. همچنین اصطکاک بیشتری با جاده دارد. همچنین اگر برف عمیق باشد از فرو رفتن خودرو در جاده جلوگیری می کند. این نوع زنجیر چرخ بین مردم بیشتر محبوبیت داشته ولی از قیمت بالایی برخوردار می باشد. به همین دلیل فروش کمتری دارد.
زنجیر چرخ نانو پلیمری
این نوع زنجیر چرخ جدید بوده و از نسل جدید زنجیر چرخ های پلیمری می باشد. زنجیر چرخ نانو پلیمری بیشتر در کشورهایی که سرد است مورد استفاده قرار می گیرد. از ویژگیهای منحصر به فرد این نوع زنجیر چرخها میتوان به مواردی همچون جلوگیری از آسیب به جلوبندی و گلگیر خودرو، حفظ آج لاستیک برای مدت طولانیتر و عدم ایجاد اختلال در سیستم ABS اشاره کرد.

زنجیر چرخ تسمهای
زنجیر چرخ تسمه ای از دیگر انواع زنجیر چرخ می باشد. این نوع از زنجیر چرخ را می توان به صورت موازی و همانند تسمه دور تا دور چرخ را پوشاند. این نوع زنجیر چرخ در مقایسه با پلیمری از بازدهی کمتری برخوردار می باشد. در بازار هم محبوبیت کمتری دارد.
زنجیر را به چرخ جلو ببندیم یا عقب؟
زنجیر چرخ ها بر روی محورهایی بسته می شوند که بار نیروی محرکه خودرو به آن انتقال پیدا می کند؛ به عبارتی در خودروهای دیفرانسیل جلو، زنجیر بر روی چرخ جلو و در خودروهای دیفرانسیل عقب، زنجیر چرخ بر روی محور عقب نصب می شود. همچنین در خودروهای دو دیفرانسیل که نیرو محرکه را به هر چهار محور ماشین منتقل می کنند، بایستی زنجیر چرخ بر روی هر چهار چرخ ماشین نصب شود.

چند نکته مهم در خرید زنجیر چرخ
- اتصالات زنجیر چرخ را بررسی کرده و از سالم بودن آن ها اطمینان حاصل کنید.
- بعضی از زنجیر چرخ ها دارای آچار مخصوص هستند ؛ دقت داشته باشید که هنگام خرید، آن را از فروشنده دریافت کنید.
- در انتخاب زنجیر چرخ به نوع لاستیک دقت کنید
- در انتخاب زنجیر چرخ علاوه بر انواع زنجیر چرخ، به سایز لاستیک هم دقت کنید و زنجیری متناسب با سایز تایر خود خریداری کنید.
طرز بستن زنجیر چرخ
شیوه نصب صحیح زنجیر چرخ را جدی بگیرید، زیرا با نصب اشتباه آن ممکن است امنیت خودرو شما در مناطق برفی و سردسیر به خطر بیفتد.
- پیچ و تاب زنجیر چرخ را باز کنید.
- زنجیر چرخ را در حالتی که قسمت صاف آن در جهت سطح لاستیک و خار های آن روی زمین باشد؛ در راستای چرخ ها، روی سطح زمین قرار دهید.
- فرمان خودرو را در جهت مخالف تایری بچرخانید که قصد نصب زنجیر بر روی آن را دارید. به عبارتی در صورتی که می خواهید برای لاستیک سمت چپ خودرو، زنجیر چرخ نصب کنید؛ فرمان را در جهت مخالف یعنی سمت راست بچرخانید و بالعکس.
- خودرو را به گونه ای هدایت کنید که لاستیک، در وسط زنجیر چرخ پهن شده قرار گیرد.
- حلقه فلزی باز در انتهای دو طرف زنجیر را از پشت چرخ به یکدیگر متصل کنید.
- در انتهای زنجیر، یک گیره ی خمیده و بسیار محکم قرار دارد؛ آن را از حلقه ای که در سر دیگر زنجیر قرار دارد، عبور دهید تا به عنوان یک بست نگهدارنده عمل کند.
- با استفاده از آچار مخصوص، بست های چرخشی که بر روی زنجیر قرار دارد را بچرخانید تا زمانی که زنجیر چرخ بر روی لاستیک محکم شود. زمانی که می خواهید زنجیر چرخ را از لاستیک جدا کنید، حتما بست ها را باز و به حالت قبلی برگردانید.
- پس از نصب آن و اتمام کار، کمی رانندگی و به سمت جلو حرکت کنید. سپس تمامی زنجیر چرخ ها را دوباره کنترل کنید تا کوچکترین تغییری در آن ها ایجاد نشده باشد.

برای تعمیر گیربکس می توانید به تعمیرگاه اتوروور مراجعه کنید.
برای تعمیر کاتالیزور می توانید با تیم با تجربه پرشین کاتالیست تماس بگیرید.
این را هم بخوانید: فروش و تعمیر کاتالیزور مزدا۲
دیدگاهتان را بنویسید