اکثر ما در خیابان ها برروی خودرو های متفاوت رینگ هایی دیده ایم ولی آیا شده فکر کنیم که آیا رینگ های خودرو علاوه بر زیبایی بر روی خودرو تاثیر دیگری هم دارند؟ در این مقاله از پرشین کاتالیست می خواهیم درباره مزایا و معایب انواع رینگ ها صحبت کنیم.
رینگ خودرو
احتمالا می دانید که رینگ ها در زیبایی خودرو نقش دارند. معمولا جوانان بعد از خرید خودرو به دنبال خرید رینگ می روند. اما پس از مدتی متوجه می شوند که باید هزینه هایی همانند عوض کردن لاستیک, جلو بندی، هزینه های مربوط به سیستم تعلیق و… بپردازند. رینگ هم مانند هر قطعه ای دیگر خودرو دارای معایب و مزایا می باشد.
رینگهای اسپرتی که با استناندارهای خودرو شما هماهنگ باشد تاثیر به سزایی در عملکرد خودرو شما دارند. استفاده از انواع بزرگتر رینگ ها نیاز به لاستیکی پهن ترو باریکتر نسبت به حالت استاندارد را به وجود می آورد. وقتی که لاستیک ها بزرگتر باشند راننده تفاوت بین لاستیک پهن و باریکتر را با حالت استاندارد و اولیه خودروی خود را متوجه خواهد شد.
وقتی که از لاستیک های پهن و با ارتفاع کم استفاده شود، شاهد کاهش راحتی و نرمی خودرو خود خواهیم شد. در ادامه به مزایا و معایب انواع رینگ ها خواهیم پرداخت:
مزایا و معایب استفاده از رینگ های اسپرت
- اگر رینگ اسپرتی که برای خودرو خود انتخاب می کنید مناسب و استاندارد خودرو خود باشد باعث می شود که قدرت فرمان پذیری آن بالا برود.
- .قدرت مانوردر آن زیاد می شود.
- .طبیعی است که استفاده از رینگ های اسپرت زیبایی خودروی شما را افزایش می دهد پس می توان به زیبا کردن خودرو توسط رینگ های اسپرت اشاره کرد.
- رینگهای اسپرت در خودروها به دلیل سطح افزایش تماس لاستیک خودرو با آسفالت به کاهش خط ترمز وکاهش سریع تر سرعت خودرو به هنگام ترمز گرفتن منجر می شود.
- .سفت و سخت شدن فرمان یکی از معایب رینگهای اسپرت است به طوری که هنگام چرخاندن فرمان باید انرژی بیشتری مصرف کنید و البته این امر در خودروهایی با سیستم هیدرولیک کمتر خواهد بود.
- .عمده ترین عیب آنها قیمت زیاد آنها واغلب برای عوض کردن رینگ ولاستیک آدمهایی که متخصص نیستند انجام می دهند وباعث خسارات مالی و جانی می شود.
- هنگامی که ازرینگهای اسپرت استفاده می کنیم سطح تماس لاستیک با زمین افزایش پیدا می کند و این امر باعث سخت شدن فرمان می شود و باعث می شود برای به حرکت در آوردن فرمان به نیروی بیشتری نیاز داشته باشیم.
رینگ های اسپرتی که مناسب هستند!
خودروسازان معمولا از رینگ هایی ازجنس فولاد استفاده می کنند و تولید کنندگان ماشین های اسپرت و سوپر اسپرت از جنس آلومینیوم و آلیاژ استفاده می کنند. آلیاژهای مختلفی برای ساخت رینگ های اسپرت وجود دارند که با توجه به استحکام و شرایط لازم برای استفاده شدن قیمت آنها فرق می کند و علت این که تولید کنندگان رینگ های آلومینیومی را بیشتر ترجیح می دهند این است که رینگ های فولادی از رینگ های آلومینیومی سبک تر است و لازم به ذکر است که برای خودروهای لوکس و گران قیمت رینگ های کربنی به کار می رود که استحکام بالایی دارند و سبک هستند و این نوع رینگ ها از سایر رقبای خود گران تر هستند و البته کیفیت خیلی خوبی دارند.
تفاوت رینگ های آلومینیومی و فولادی و آلیاژ
رینگهای فولادی و آلومینیومی تفاوت های مشخصی با هم دارند اما با رسیدن به فصل سرما انتخاب بین این دو نوع رینگ، یعنی فولادی و آلومینیومی سخت می شود.
رینگهای آلیاژی و آلومینیومی نسبت به رینگهای دیگر ظاهری زیباتری دارند اما ظاهری زیبا به تنهایی کافی نیست!
یکی از مهمترین معیار انتخاب در رینگ ها استحکام, قدرت, مقاوت در برابر ضربه های احتمالی و قدرت می باشد.
رینگهای خودرو باید مقاومت و استحکام بالایی در برابر چاله ها و دست اندازهای مداوم و چاله ها داشته باشند. همچنین باید سبک باشند تا در عملکرد خودرو خللی ایجاد نکنند. بر اساس بررسی های انجام شده رینگ های آلومینیومی مقاومت بیشتری نسبت به رینگهای فلزی را دارد.
رینگهای آلومینیومی تا سقف 23 تن را هم مقاومت می کنند و پس از این که مقاومت آنها تمام می شود آنها به طور سریع ناگهان خورد می شوند اما رینگ های آلومینیومی استحکام کم تری دارند و وقتی مقاومت آنها تمام می شود آنها خمیده می شوند و مانند رینگهای آلومینیومی خورد نمی شوند.
بررسی مزایا و معایب رینگ های آلومینیومی و فولادی
همانطور که گفته شد رینگ های آلومینیومی و آلیاژی مقاومت بهتری نسبت به رینگ های فولادی دارند و نکته اینجاست که می توان گفت رینگ های آلیاژی و آلومینیومی را یک بار می توان استفاده کرد و قابلیت استفاده مجدد و تعمیر را ندارند. ولی رینگ های فولادی فشار کمتری را تحمل می کند و سپس خم می شود و میتوان آن را تعمیر کرد. رینگ های فلزی تنوع کمی دارند و دارای 16 سایز یا کمتر هستند, رینگ های آلیاژی وزن کمتری دارند. رینگ های آلومینیومی دارای ظاهری زیبا هستند.
برای تعمیر گیربکس می توانید به تعمیرگاه اتوروور مراجعه کنید.
برای تعمیر کاتالیزور می توانید به تیم با تجربه پرشین کاتالیست مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید: علائم خرابی گیربکس دستی
دیدگاهتان را بنویسید