سیف خودرو، اقدام به واردات و مونتاژ شاسیبلند بیسو T5 کرده است. این خودرو به صورت ۷ نفره عرضه میشود و رقیبی برای بیوایدی S6 ،S7 و تیگو 7 خواهد بود.
آشفته بازار خودروی ایران، بسیاری از فعالان این صنعت را به سمت ورشکستگی سوق داده و بعضی دیگر را، تشویق به تاسیس خط مونتاژ در داخل کشور کرده است. سیفخودرو که چند سال قبل با واردات محدود مدلهای فارستر و لگاسی از سوبارو فعالیت میکرد، حالا صاحب خط مونتاژ در نزدیکی تهران است و محصولات برند بیسو چین را عرضه میکند. بنا بر شنیدهها، کارخانهای که هماکنون در اختیار سیف خودرو قرار دارد، پیشتر متعلق به شرکت مرتبخودرو بوده است که نسخههایی از پاژن عرضه میکرد.
دربارهی سابقهی شرکت خودروسازی بیسو اتو (Bisu Auto)، اطلاعات چندانی وجود ندارد. آنچه از منابع چینی دریافت میشود، شرکت بیسو در سال ۲۰۱۵ وارد فاز تولید شده و زیرمجموعهای از گروه بیجینگ اتو (BAIC یا Beijing Auto) است. هرچند که بیسو، برندی تازهوارد و کماهمیت در صنعت چین محسوب میشود، گروه خودروسازی بایک موتور، به دلیل مالکیت شرکتهای متعدد خودروسازی مثل فوتون، دارای قدرت تجاری بالایی در کشور خود است. مدیران بیسو ادعا میکنند که از ابتدا برای عرضهی محصولات با کیفیت و قابل فروش در سطح جهانی برنامهریزی کردهاند و هماکنون، حدود ۹۵ درصد از فرایند ساخت و مونتاژ خود را، به صورت کاملا اتوماتیک و مکانیزه بهرهبرداری میکنند. این برند در حال حاضر، فعالیتی وسیع (مشابه جیلی و بیوایدی) در خارج از چین ندارد و حتی وبسایت شرکت بیسو هم، تماما تکزبانه و چینی است. محصولات بیسو، محدود به ۲ مدل کراساور T3 و T5 همراه با ون سایز متوسط M3 میشود که هرسهی آنها در برنامهی مونتاژ و واردات سیفخودرو، قرار دارند.
طراحی ظاهری و بدنه
با نگاهی گذرا به کراساور بیسو تی5، میتسوبیشی اوتلندر و بسیاری محصولات مشابه ساخت چین، نظیر زوتی دامای X7 تداعی میشود. هرچند که نباید بیانصافی کرد و از ظاهر عامهپسند این خودرو به سادگی گذشت، اما وفاداری طراحان بیسو T5 به فرمول تکراری کراساورهای چینی در نمای روبرو، به وضوح دیده میشود. با کمی دقت میتوان دریافت، برندهای جیلی، جک، بیوایدی و حتی زوتی، به نوعی پختگی و هماهنگی در طراحی شاسیبلندهای پرچمدار و به اصطلاح لوکس خود رسیدهاند، در حالیکه بیسو T5 در عین زیبایی ظاهری در اجزاء، ترکیبی ناپخته و البته تکراری ارائه میدهد.
تقریبا همه چیز در نمای روبروی بیسو T5، درشت و عریض است. چراغهای پهن با ۲ لامپ هالوژن و حالت کشیده (اصطلاحا بال پرنده) نور روشنایی روز و چراغ راهنما نیز، فراهم میکنند. جلوپنجره، دارای خطوط افقی با پوششی از کروم براق در گوشهها است که حس یک خودروی لوکس را تداعی میکند. از نکات مثبت نمای روبرو، میتوان به پیشروی بخش بالای جلوپنجره به سمت داخل چراغ اشاره کرد که حالت اسپرت بیسو T5 را افزایش میدهد. مشابه دیگر خودروسازان چینی، بیسو هم از نام خود با فونت انگلیسی به عنوان لوگو استفاده میکند که در مدل T5، کمی توی ذوق میزند.
بیسو سعی دارد از مدل T5 به عنوان یک خودروی پرچمدار و لوکس یاد کند. این موضوع با حجم نسبتا زیاد پلاستیک سیاهرنگ در جلوپنجره و سپر، در تناقض است. هرچند که استفاده از مهشکنهای چهارگوش به جای نمونههای ازرانقیمت دایرهای، نکتهای مثبت برای بیسو T5 محسوب میشود، نمیتوان از پلاستیک سیاه با خطوط مشبک در این قسمت، رضایت داشت. بخش وسیعی از زیر سپر هم، طبق معمول کراساورهای امروزی، سیاهرنگ و پلاستیکی است. بیسو T5 دارای حجمدهی پیچیده و خطوط متعدد در نمای روبرو نیست؛ صرفا یک خط منحنی در امتداد زیر چراغها وجود دارد که حالتی آروارهای برای سپر فراهم میکند. تعدادی دیگر نیز، به صورت محو و کمرمق، روی پوشش موتور وجود دارند تا جلوهای اسپرت، نمایان کنند.
از نمای جانبی، تفاوت بزرگ بیسو T5 با دیگر کراساورهای فولسایز که تا به حال دیدهایم مشخص میشود. این خودرو، طول زیادی دارد و البته از محبوبترین شاسیبلندهای بازار ایران، مثل هیوندای سانتافه و میتسوبیشی اوتلندر هم کشیدهتر است؛ اما چندان فاصله زیادی از سطح زمین ندارد. این موضوع، باعث میشود که سوار و پیاده شدن سرنشین T5، به راحتی انجام شود و البته کابین با ارتقاع سقف ۱.۷۸ متر، جادار و دلپذیر باشد. دیگر نکتهی مهم در نمای جانبی تی5 که البته شباهت زیادی به میتسوبیشی اوتلندر دارد، اهمیت دادن به وسعت شیشه پنجره در انتها خودرو است. بسیاری از شاسیبلندهای دنیا مثل هیوندای سانتافه و لکسوس RX، حالتی مثلثی و کوچک در این بخش دارند که دید ردیف سوم را محدود میکند، اما در بیسو T5، چنین نیست. مهندسان چینی، با توجه به اینکه بیسو T5 را از ابتدا به صورت ۳ ردیفه طراحی کردهاند، اهمیت ویژهای به افزایش دید سرنشینان در عقب خودرو دادهاند که البته در اوتلندر هم، وجود دارد.
شاسیبلند بیسو، دارای زهوارهای کروم در طرفین رکاب و زیر قاب پنجره است که همراه با ریل باربند فلزی و دستگیرههای کروم، نمایی لوکس فراهم میکند. از سویی دیگر، حجم نسبتا زیاد پلاستیک سیاه در فریم پنجرهها، فضای زیر درها و نیمهی پایینی آینه بغل، ارزش مادی بیسو T5 را در نظر بیننده، کاهش میدهد. نمونهای از این خودرو که در نمایشگاه خودروی مشهد دیده شد، مجهز به رینگهای اسپرت ۱۷ اینچ بود که در عین زیبایی، کوچک و حقیر به نظر میرسیدند. از نکات مثبت در طراحی نمای جانبی بیسو T5، باید به خطوط روی بدنه در راستای دستگیرهها و رکاب اشاره کرد که همراه با حجمدهی خوب در گلگیرها، حس یک شاسیبلند اسپرت را تداعی میکنند.
نمای پشت بیسو T5، شباهت غیرقابل انکاری با مدل اول از نسل سوم میتسوبیشی اوتلندر (۲۰۱۲ – ۲۰۱۵) دارد. چراغهای باریک با خطوط LED قرمز رنگ، تا حدودی مدرن جلوه میکنند اما با طرحی ساده در بدنهی خودرو، همراه هستند. در نمای عقب T5، حجمدهی خاصی دیده نمیشود و حتی دستگیرهی بزرگ در وسط، توی ذوق میزند. این در حالیاست که بسیاری از خودروهای امروزی، دستگیرهی درپوش صندوق عقب را در لبهی پایین، مخفی میکنند. چراغهای قرمزرنگ هشداردهنده روی سپر هم، در مجاورت حجم زیادی از پلاستیک سیاهرنگ نصب شدهاند که ارزش طراحی T5 را کاهش میکند. نمونهی وارداتی این خودرو که در نمایشگاه مشهد ۱۳۹۷ عرضه شد، فاقد آنتن کوسهای در عقب بود که برای یک شاسیبلند ساخت ۲۰۱۷، سوالبرانگیز است.
در مجموع، میتوان با کمی ارفاق، از طراحی نمای بیرونی بیسو T5 رضایت داشت و پیشبینی کرد که ظاهر خودرو، جذابیت زیادی برای خریدار ایرانی داشته باشد. شاسیبلند پرچمدار بیسو، با طول ۴.۷۱ متر، عرض ۱.۸۳ متر و ارتفاع ۱.۷۸ متر، همراه فاصلهی محوری ۲.۷۶ متر عرضه میشود.
طراحی داخلی و کابین
حضور در کابین بیسو تی 5، تجربهی جذابی برای خریدار ایرانی است. خصوصا افرادی که تجربه رانندگی یا بازدید از محصولات لوکس اروپایی را داشته باشند، با دیدن پوشش چرم مصنوعی در بخش میانی داشبورد و نمایشگر لمسی ۹ اینچ، راضی خواهند شد. در مجموع، کیفیت مواد به کار رفته در کابین T5، فراتر از استاندارد رایج در خودروهای چینی است و البته در مقایسه با نمای بیرونی، طراحی و ساخت جذابتری دارد. حالت مدور داشبورد از نمای جانبی، همراه با استفاده از ادوات نقرهای رنگ در فرمان و کنسول میانی، حس یک شاسیبلند لوکس به سرنشین این محصول چینی میدهد.
انبوه کلیدها در بخش میانی داشبورد بیسو T5، میتواند برای علاقهمندان به خودروهای مدرن، آزاردهنده باشد. هرچند که تجمع دکمهها، راحتی استفاده برای کاربران به ارمغان میآورد و دیگر بخشهای داشبورد، مثل محدودهی دستهدنده را، زیباتر جلوه میدهد، ترکیبی قدیمی در بیسو T5 ایجاد میکند. دکمهها، پلاستیکی هستند و صرفا برای کلیدهای گردان از فلز استفاده شده است.
به لطف فاصله محورهای قابل توجه، در صندلیهای جلو و عقب فضای مناسبی برای سرنشیانن وجود دارد و خصوصا در ردیف دوم، فاصله کافی بین صندلی ردیف اول با جلو زانو، فراهم میشود. یکی از مهمترین تفاوتهای بیسو T5 با دیگر شاسیبلندهای سه ردیفه، توجه ویژه به صندلیهای ردیف سوم و ایجاد فضای بیشتر برای سرنشینان این قسمت است. البته در حالت ۷ نفره، راحتی مسافران انتهای خودرو به اندازهی ردیف دوم نیست، اما در مقایسه با مدلهای مشابه، مثل هیوندای سانتافه و میتسوبیشی اوتلندر، برتری دارد. فراموش نکنیم که طراحان بیسو، برای ایجاد فضای بیشتر در ردیف سوم، صندوق عقب را فدا کردهاند.
راحتی و کیفیت ساخت صندلیها، قابل قبول است، هرچند که چرم مصنوعی با کیفیت متوسط، چندان گرانقیمت و درجه یک، ارزیابی نمیشود. از مواد نرم مشابه صندلیها، داخل درها و استراحتگاه بازو استفاده شده است که حس خوبی به سرنشینان میدهد. مهمتر از اینها، باید به مواد بسیار خوب در کفپوش بیسو T5 اشاره کرد که با رنگ قهوهای، خط دوخت مشبک و ظاهر جذاب، ارائه میشود. راحتی صندلیها و ارگونومی آنها، برای سفرهای طولانیمدت مناسب است، اما در حد یک محصول کرهای یا ژاپنی نیست، چراکه در ردیف دوم، تا حدودی حالت صاف و تختهای دارد.
فرمان بیسو تی 5، نقطه قوت بسیار مهمی در جذابیت کابین محسوب میشود. ظاهر زیبا با طرح شکسته (Dشکل)، همراه فریم نقرهای و حفرهی میانی، حس خوبی به راننده میدهد. پشت پنل، ساختار سنتی و سیلندری وجود دارد، اما با قابی از تلق شفاف ارائه میشود که همراه با نورپردازی آبی، مدرن جلوه میکند. پنلهای سهگانه، شامل کامپیوتر سفر، سرعتسنج و دورسنج میشود.
فروش و تعمیر کاتالیزور بیسو T5
عمر این قطعه در حالت میانگین برابر با عمر خودرو است، اما در اثر کیفیت نامناسب سوخت یا ضربه فیزیکی یا … ممکن است نیاز باشد تا تعمیر گردد و در صورتی که مشکل آن برطرف نشد باید جایگزین شود.
توصیه ما به عنوان متخصص این حوزه این است که سرویس کاتالیست خودرو بیسو T5 را فراموش نکنید و آن را به صورت دوره ای انجام دهید، سرویس این قطعه شامل شستشوی اجزای مختلف آن با محلول های تمیز کننده استاندارد است.
تاکید ما بر استاندارد بودن محلول شستشوی کاتالیزور خودرو بیسو T5 به این دلیل می باشد که برخی افراد کم تجربه و ناآگاه برای سرویس این مبدل از جوهر نمک استفاده می کنند.
آن ها نمی دانند که با این کار چه آسیبی به قسمت های مختلف آن می زنند تا حدی که مالک خودرو مجبور به خرید کاتالیزور خودرو بورگوارد می شود تا جایگزین مبدل قبلی نماید.
بنابراین همیشه برای شستشوی کاتالیست خودرو بیسو T5 به تعمیرگاه های مجاز کاتالیزور و مطمئن مراجعه نمایید. سرویس این قطعه با محلول های استاندارد، سبب می شود که کلیه آلودگی ها و رسوباتی که در محفظه و شبکه های آن ایجاد شده از بین برود و این قطعه بتواند به راندمان حداکثری خود دست پیدا کند.
تعمیرگاه تخصصی کاتالیزور پرشین کاتالیست یکی از مراکز تعمیر کاتالیست خودرو بیسو T5 است که کلیه مجوزهای مربوط به این خدمات را دریافت کرده و از نیروهای آموزش دیده و دستگاه های استاندارد برای سرویس و شستشوی این قطعه حساس استفاده می کند. اگر می خواهید از شرایط ویژه خدمات ما آگاه شوید با مرکز تخصصی پرشین کاتالیست تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید