خرید خودرو از جمله انتخابهای مهمی است که قبل از آن باید حتما در خصوص خودرو مورد نظر اطلاعات کافی داشته باشیم. معمولا روال بدین صورت است که ابتدا خریداران دو یا چند گزینه مختلف را انتخاب کرده و در نهایت پس از تحقیق و پرسوجو یک مورد را انتخاب میکنند. جیلی امگرند 7 یکی از خودروهای چینی موجود در بازار ایران است که قابلیت و توانایی های خاص خود را دارد، به همین دلیل ممکن است بسیاری از مشتریان به فکر خرید آن باشند. معمولا در خصوص معایب و مزایای خرید خودروهای چینی زیاد بحث میشود و کموبیش همه ما با آنها آشنا هستیم. در این مقاله به دنبال آن هستیم تا شما را با معایب جیلی امگرند 7 آشنا کنیم.
آشنایی با معایب جیلی امگرند 7 و قرار دادن آن در کنار سایر گزینههای همرده، کمک میکند تا انتخاب بهتری داشته باشید. البته قطعا هر خودوریی مزایای خاص خود را دارد که جیلی امگرند 7 نیز از این قاعده مستثنی نیست. اما از آنجا که معمولا خریداران بیشتر بر روی نقاط ضعف خودرو حساس هستند، لذا در اینجا بیشتر بر روی این موضوع تاکید میکنیم. پس تا پایان با ما همراه باشید.
قبل از آنکه بخواهیم موارد مختلف از معایب این محصول چینی را نام ببریم، ابتدا به معرفی مشخصات و ویژگیهای مختلف آن میپردازیم.
جیلی امگرند 7 چگونه خودرویی است؟
جیلی امگرند 7 محصول شرکت چینی جیلی است و این خودروساز یکی از برندهای مطرح کشور چین محسوب میشود که پیشتر محصولات دیگری را نیز به بازار ایران عرضه کرده است. نام اصلی این خودرو جیلی امگرند EC7 است که به اختصار با نام جیلی امگرند 7 نیز نامیده میشود. این محصول چینی علاوه بر کشور چین در برخی کشورهای دیگر از جمله عراق و انگلستان نیز مونتاژ میشود.
از آنجاییکه جیلی خودروسازی خوش نام و با کیفیت محسوب می گردد، شرکت جیلران موتور تصمیم گرفت که این خودرو را در بازار ایران عرضه کند و نمایندگی فروش آن را برعهده بگیرد. اگر بخواهیم به بررسی مشخصات فنی جیلی امگرند 7 بپردازیم، باید بگوییم که این خودرو از یک موتور 4 سیلندر 16 سوپاپه بهره میبرد که حجم موتور آن 1792 سیسی است. از دیگر نکات فنی آن میتوان به حداکثر گشتاور 172 نیوتن متر در 4000 دور بر دقیقه و حداکثر قدرت 138 اسب بخار در 6200 دور بر دقیقه اشاره کرد. این خودرو همچنین دارای شتاب صفر تا صد 12 ثانیه، حداکثر سرعت 180 کیلومتر بر ساعت و وزن 1280 کیلوگرم است.
مصرف سوخت ترکیبی امگرند 7 7.2 لیتر در هر 100 کیلومتر و استاندارد آلایندگی آن یورو 4 است. به لحاظ فنی باید گفت که این محصول چینی نسبت به سایر خودروهای چینی موجود در بازار، وضعیت تقریبا قابل قبولی دارد؛ هرچند که خالی از عیب و ایراد هم نیست. از جنبه ایمنی و امکانات نیز، جیلی امگرند 7 دارای آپشنهای مختلفی از قبیل ترمز دیسکی خنکشونده، 6 کیسه هوا، آینه های برقی، سانروف، سنسور عقب، صندلی برقی 8 حالته راننده و برخی موارد دیگر است. این خودرو در دو کلاس بدنه سدان و هاچ بک و در دو نسخه گیربکس دستی و اتوماتیک وارد بازار ایران شده است. در ادامه به مهمترین معایب جیلی امگرند 7 خواهیم پرداخت.
5 مورد از معایب جیلی امگرند 7 که قبل از خرید باید بدانید
بیشتر معایب جیلی امگرند 7 مربوط به نکات غیرفنی از جمله کیفیت رانندگی قابل ارائه، قیمت قطعات و مواردی از این قبیل است. ما در لیست زیر به مهمترین معایب آن از منظر رانندگان و کارشناسان خبره پرداختهایم.
کیفیت رانندگی نه چندان مناسب
یکی از مهمترین معایبی که متوجه این خودرو است و اکثر مشتریان از آن شکایت دارند، مربوط به کیفیت پایین سواری که این خودرو که ارائه می دهد است. وجود برخی نقاط کور و کاهش دهنده دید از جمله این معایب است؛ چراکه ستونهای بهکار رفته در قسمت جلو خودرو از ضخامت زیادی برخوردار هستند. همین امر باعث شده است تا رانندگان در برخی از مواقع دید کافی نداشته باشند که قطعا چنین موضوعی در جادهها خطرآفرین خواهد بود.
مساله دیگر در این خصوص مربوط به کمکفنرهای خودرو است. کمکفنرهای گازی جیلی امگرند به نحوی است که هنگام رانندگی و عبور از مسیرهای ناهموار، باعث ایجاد کوبش های زیادی به داخل کابین میشوند که حس ناخوشایندی به سرنشینان خواهند داد. از آنجا که جادههای ایران از استاندارهای لازم برخوردار نیستند، لذا در مسافرتهای طولانی ممکن است این نقطه ضعف سرنشینان را آزار دهد. کوبش های وارد شده از جانب کمکفنرها در برخی اوقات ممکن است کنترل غربیلک فرمان را نیز تحت تاثیر قرار دهد که این مساله، کار را برای راننده خودرو سخت میکند. البته کمک فنرهای گازی در مجموع یک مزیت محسوب می شوند اما در اینجا متوجه کیفیت ساخت پایین تر خودروهای چینی نسبت به سایر برندهای مطرح بین المللی می شوید.
به اعتقاد اکثر رانندگان، این خودرو در سرعتهای پایین و مسیرهای هموار، معمولا مشکل خاصی ندارد. اما مشکل از آنجا آغاز میشود که فرد بخواهد با سرعت بالا رانندگی کند. در این شرایط علاوهبر تکانهای ناشی از ضربات کمکفنرها، باید سروصدای بیرون از کابین و صدای باد را نیز تحمل کرد. البته میزان نفوذ صدای بیرون به داخل کابین چندان زیاد نیست؛ اما تکان ناشی از کمکفنرها قطعا در سرعت های زیاد و مسیرهای ناهموار آزاردهنده خواهد بود.
یکی دیگر از معایب این خودرو هنگام رانندگی، شکایت برخی از رانندگان از ترمزگیری ضعیف آن است. البته این مشکل چندان شایع نیست، اما بههرحال میتواند امنیت سرنشینان را تحت تاثیر قرار دهد. با وجود این معایب، رانندگی با جیلی امگرند 7 مزایایی نیز به همراه دارد که از جمله آنها میتوان به فضای کافی برای سرنشینان خودرو اشاره کرد.
کمیاب بودن و گرانی قطعات
اگر بخواهیم به دومین نقطه منفی جیلی امگرند 7 بپردازیم، قطعا به قیمت بالای قطعات آن اشاره خواهیم کرد که بسیاری از مشتریان این خودرو را از خرید آن منصرف میکند. بنابر گفته های بسیاری از رانندگان، گاهی اوقات ممکن است قطعات این خودرو در بازار بسیار کمیاب شود یا قیمت آن بیش از حد نرمال بالا رود. همین مساله هزینه تمامشده نگهداری از خودرو را بسیار بالا خواهد برد؛ خصوصا در شرایطی که قیمت تمام اجناس و کالاها همگام با قیمت قطعات خودرو افزایش داشته است.
در این خصوص واضح تر بگوییم که در بسیاری از اوقات قطعات مورد نیاز امگرند 7 در شهرهای کوچک پیدا نمیشود، بنابراین راننده ناچار است که آن را از کلانشهرها سفارش دهد. به این موارد باید خدمات پس از فروش نه چندان مناسب را نیز اضافه کرد. اگرچه شرکت جیلران موتور خدمات پس از فروش این خودرو را در ایران برعهده دارد، اما این شرکت در بسیاری از شهرهای ایران فاقد نمایندگی است و افراد مجبور هستند که به سایر شهرها مراجعه کنند. در سال 1397 نیز یکی از شرکت های زیر مجموعه هلدینگ آریتا (ایرتویا و نگین خودرو) از اخذ نمایندگی برند جیلی خبر داد که در زمان کوتاهی پس از آن به دلیل مشکلات ذخایر ارزی و تحریم ها از ادامه فعالیت خود بازماند.
البته امکان دارد این نقطه ضعف در زمانی که کارکرد خودرو پایین است خودش را نشان ندهد؛ اما قطعا در ادامه و با بالا رفتن کارکرد و استهلاک خودرو، باعث نارضایتی مشتریان خواهد شد. هرچند که مشکل خدمات پس از فروش تنها به جیلی امگرند 7 محدود نمیشود و بسیاری از دیگر خودروها نیز در بازار کشور ما با این مشکل مواجه هستند. لازم به ذکر است که بخش قابلتوجهی از این مشکلات در یکی دو سال اخیر و به دنبال بحرانهای ارزی و تحریمها رخ داده است.
بازار دست دوم نامناسب
با توجه به مشکلاتی که در خصوص کمیاب بودن و بالا بودن قیمت قطعات جیلی امگرند 7 و همچنین ضعف در خدمات پس از فروش اشاره کردیم، احتمالا شما هم به درستی حدس زدهاید که این خودرو بازار دستدوم بسیار ضعیفی دارد. کاملا درست است؛ وضعیت بازار دستدوم جیلی امگرند 7 به گونهای نامناسب است که در بسیاری از اوقات شاید مجبور شوید ماه ها برای فروش این خودرو زمان بگذارید.
طبیعی است که با وجود مشکلات گفته شده، افراد کمتری حاضر هستند که ریسک خرید آن را به جان بخرند. اندک افرادی هم که حاضر به خرید هستند، معمولا آن را با قیمت پایینتر از نرخ نرمال خریداری خواهند کرد که باعث زیان فروشنده خواهد شد. البته این چالش صرفا مربوط به جیلی امگرند 7 نیست و بسیاری از خودروهای وارداتی و خصوصا خودروهای چینی در بازار با این مشکل روبهرو هستند؛ اما به نظر میرسد که این مشکل برای این خودرو بیشتر وجود داشته باشد.
سیستم ترمزی ساده این خودرو
امگرندهای 7 موجود در بازار ایران از پیش پا افتاده ترین سیستم ترمزی ممکن نظیر ABS و EBD بهره می برند و هیچ خبری از سیستم های کنترل پایداری، ترمز کمکی، سیستم کنترل سرعت در سرازیری و… نیست. این مسئله در شرایطی است که ساده بودن سیستم ترمزی این خودرو در بازه قیمتی که اکنون در آن قرار دارد، یک ضعف بزرگ محسوب می شود. علاوه بر آن، طول توقف خودرو به دلیل ضعیف بودن این سیستم چندان راضی کننده نیست و می بایست احتیاط بیشتری هنگام رانندگی پر سرعت با این خودرو داشت.
فروش و تعمیر کاتالیزور جیلی امگرند
معمولا خودروسازان چینی جهت ارائه محصولات اقتصادی، از قطعاتی استفاده میکنند که مواد به کار رفته در ساخت آنها از کیفیت چندان بالایی برخوردار نیست. کیفیت پایین قطعات و لوازم در داخل کابین بیشتر خود را نشان میدهند که جیلی امگرند 7 نیز از این قاعده مستثنی نیست.
در این خصوص میتوان به کیفیت نه چندان مطلوب چرم به کار رفته در ساخت صندلیها اشاره کرد. کیفیت روکش چرمی صندلیها به نحوی است که بعد از مدت کوتاهی استفاده، دچار ترک و آسیبدیدگی میشوند و در نهایت راننده مجبور خواهد شد که آنها را خیلی زود تعویض کند. این مساله مورد اعتراض بسیاری از مشتریان است.
بهطور کلی مواد بهکار رفته در ساخت قطعات داخل کابین از کیفیت بالایی برخوردار نیستند که همین موضوع در ادامه باعث افزایش هزینه استهلاک آن خواهد شد. این مساله بیشتر زمانی خود را نشان میدهد که کارکرد خودرو به بالای هفتاد هزار کیلومتر برسد، در غیر این صورت در کیلومترهای پایین تر مشکل خاصی به جز عدم لذت کافی از کیفیت وجود ندارد.
برخی از خودروهای چینی هم این مشکل را دارند ولی باز نسبت به دیگر خودروهای لوکس، قطعات و لوازم آن ها راحت تر یافت می شود. خودرو جیلی امگرند یک خودروی خوب چینی می باشد که در ایران آزمون و خطای خود را پس داده است و سال ها در داخل ایران خرید و فروش می شود. یکی از مسئله هایی که وجود دارد این است برای تعمیر خودروهای چینی مانند جیلی امگرند باید به تعمیرگاه تخصصی کاتالیزور مراجعه نمایید.
مجموعه پرشین کاتالیست در زمینه فروش و تعمیر کاتالیزور جیلی امگرند و دیگر خودروهای چینی فعالیت می کند و شما می توانید جهت تعمیر خودرو خود به این مجموعه مراجعه نمایید.
علت خرابی کاتالیزور جیلی امگرند
برخی از کسانی که تجربه پایینی در تعمیر کاتالیزور دارند، از روش های اشتباه برای تعمیر کاتالیزور استفاده می کنند که این کار باعث آسیب رسیدن به کاتالیزور می شود. ضربه زدن به کاتالیزور یکی از اشتباهاتی است که برخی از افراد کم تجربه برای باز کردن گرفتگی های کاتالیزور استفاده می کنند. برای تعمیر کاتالیزور باعث ابتدا علت های خرابی آن را بررسی کرد و در صورت نیاز می توانید برای فروش و تعمیر کاتالیزور جیلی امگرند اقدام نمایید.
- حرارت بالا
در کاتالیزور از فلزات ارزشمندی مانند پالادیوم، پلاتین، آهن، نیکل، مس و … استفاده شده است که هر کدام از آن یک نقطه ذوبی دارند. اگر کاتالیزور بیش از حد داغ شود ممکن است باعث چسبیدن این فلزات به یک دیگر و در نتیجه کارایی کاتالیزور کاهش پیدا می کند. دمای بیش از 800 درجه سانتی گراد می تواند به کاتالیزور آسیب برساند.
- کاهش شتاب خودرو
خودروهای چینی مانند جیلی امگرند که از شتاب خوبی خم برخوردار می باشند، به علت خرابی کاتالیزور ممکن است از شتاب آن ها کاسته شود. برخی از رانندگان برای شتاب بیشتر خودرو، کاتالیست آن را جدا می کنند و این باعث می شود گازهای سمی و خطرناک که حاصل از احتراق موتور می باشند در هوا پخش شود و آلایندگی خودرو بالا رود.
- مصرف سوخت بیشتر
اگر احساس کردید که خودرو سوخت بیشتری می سوزاند، ممکن است مشکل از کاتالیزور باشد. زمانی که کاتالیزور به درستی گازهای موتور را خارج نکند مقداری از این گازها به موتور باز می گردند و باعث می شود از شتاب خودرو کاسته شود و زمانی که شما بیشتر گاز می دهید سوخت بیشتری مصرف می شود.
موارد فوق از مهمترین دلایل خرابی کاتالیزور خودورهای جیلی امگرند می باشد و کاتالیزور معمولا هر 3 تا 4 سال نیاز به تعویض دارد و البته این بستگی به میزان مصرف شما از خودرو می باشد. بهتر است که هر سال خودرو خود را جهت سرویس و بازبینی به یک تعمیرگاه تخصصی کاتالیزور ببرید و مجموعه پرشین کاتالیست در این زمینه می تواند به شما کمک کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و قیمت کاتالیزور خودرو جیلی امگرند می توانید با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید