خودروی پلاگین هیبریدی، برای تغذیه موتور الکتریکی از باتری استفاده می کند. و موتور بنزینی زمانی استفاده می شود که بخواهد موتور احتراق داخلی را نیرو ببخشد. باتری های این نوع خودروها را می توان با شارژر دیواری یا ایستگاه شارژ، بنزین زدن و یا ترمز احیا کننده شارژ کرد. این نوع خودرو تا وقتی به صورت الکتریکی کار می کند که باتری شارژ داشته باشد. شارژ باتری تمام شود به صورت خودکار انرژی خود را از موتور احتراق داخلی بدست می آورد. ما در ادامه مطلب می خواهیم راجع به خودرو پلاگین هیبریدی صحبت کنیم. تا انتها با پرشین کاتالیست همراه باشید.
اجزای اصلی یک خودرو پلاگین هیبریدی:
باتری کمکی:
در یک خودروی الکتریکی، باتری برای روشن شدن خودرو و برق کل را تامین می کند. همینطور به لوازم جانبی خودرو برق یا قدرت می دهد.
درگاه شارژ:
عملکرد درگاه شارژ در خودروی پلاگین هیبریدی اینگونه است که، به یک منبع خارجی وصل شود تا باتری را شارژ کند.

مبدل:
این دستگاه توان DC ولتاژ بالا را از باتری کششی به توان ولتاژ پایین تر DC که برای اجرای لوازم جانبی خودرو و شارژ مجدد باتری کمکی نیاز است ، تبدیل می کند.
ژنراتور برقی:
ژنراتور برقی باید الکتریسیته را در زمان ترمز که از حرکت چرخ ها تولید می شود را به باتری کششی انتقال دهد. بعضی از وسایل نقلیه هستند که از ژنراتورهای موتوری استفاده می کنند. که هم عملکرد درایو و هم بازسازی را انجام می دهد.
موتور کششی برقی:
موتور کششی برقی برای اینکه چرخ های خودرو را هدایت کند، از توان باتری کششی استفاده خواهد کرد.

سیستم اگزوز:
نقش سیستم اگزوز در خودروی پلاگین هیبریدی این است که گازهایی که حاصل از احتراق داخلی است را به بیرون منتقل کند. برای اینکه از انتشار گازهای آلاینده موتور جلوگیری شود، در سیستم اگزوز یک کاتالیزور سه راهه قرار داده اند.
برای تعمیر کاتالیزور، می توانید به تعمیرگاه پرشین کاتالیست مراجعه کنید.
پرکننده سوخت:
یک نازل منشعب از توزیع کننده فشار بالا به دهانه مخزن، نصب شده بر روی وسیله نقلیه متصل می شود تا مخزن را پر کند.
مخزن سوخت (بنزین):
این مخزن می تواند سوخت بنزین را در خود نگه دارد تا مورد استفاده قرار گیرد.

موتور احتراق داخلی ( اشتعال جرقهای):
در این قسمت سوخت به منیفولد یا محفظه احتراق، جایی که با هوا ترکیب می شود، تزریق خواهد شد. و مخلوط هوا و سوخت به وسیله جرقه ای از شمع مشتعل می شود.
شارژر همراه (سوار):
عملکرد شارژ همراه در خودروی پلاگین هیبریدی اینگونه است که این شارژر برق AC ورودی را که از طریق درگاه شارژ تأمین میشود، دریافت و برای شارژ باتری کششی به برق DC تبدیل میکند. این شارژر همچنین، بر ویژگی های باتری از قبیل ولتاژ، جریان، دما و حالت شارژ نظارت می کند.
کنترل الکترونیکی برق:
این واحد، جریان انرژی الکتریکی را که توسط باتری کششی جریان داده می شود، و سرعت کوتور کشش الکتریکی و گشتاور تولید شده را کنترل میکند.

سیستم دمایی (خنک کننده):
این سیستم محدوده دمای کاری مناسب موتور، موتور الکتریکی، الکترونیک قدرت، و سایر اجزاء را حفظ می کند.
بسته باتری کششی:
باتری کششی، برق را برای استفاده توسط موتور کشش برقی ذخیره میکند.
واحد انتقال نیرو (الکتریکی):
این واحد نیروی مکانیکی را از موتور کشش برقی برای هدایت چرخ ها انتقال می دهد.
برای تعمیر خودرو، می توانید به تعمیرگاه اتوروور مراجعه کنید.
تفاوت خودروهای هیبریدی با پلاگین هیبریدی
خودروهای هیبری همانند خودروی پلاگین هیبریدی با برق کار می کنند. اما در خودروهای هیبرید یک سری محدودیت وجود دارد که خودرو سازان تلاش کرده اند این محدودیت ها را در خودروی پلاگین هیبریدی برطرف کنند.
به عنوان مثال خودروهایی که هیبریدی هستند، موتور الکتریکی نقش کامل کننده داشته و بیشتر از موتور بنزینی استفاده می شود. منبع اصلی انرژی در این نوع خودروها، پیشرانه احتراقی می باشد. همچنین نمی توان خودروهای هیبریدی را با برق شهری شارژ کرد.
اما خودروی پلاگین هیبریدی باتری قوی ای دارد. این امر باعث شده که کارایی این نوع خودروها بیشتر باشد و همچنین می توان با آن مسافت بیشتری را پیمود. این خودروها دارای شعاع حرکتی بالاتری هستند.
یکی دیگر از مزایای خودروی پلاگین هیبریدی این است که می توان با برق شهری شارژ کرد. این خودرو توانایی آن را دارد که زمانی شارژ باتری تمام می شود به طور خودکار به حالت بنزینی منتقل خواهد شد این امر باعث شده از توقف کامل خودرو جلوگیری شود.

حتما بخوانید: عوارض حذف کاتالیزور خودرو
دیدگاهتان را بنویسید