هر راننده ای باید در زمان رانندگی حواسش بر روی آمپر آب خودرو باشد. اگر متوجه بالا رفتن آمپر آب شدید، باید اقدامات لازم برای پیشگیری از جوش آوردن موتور انجام داد. تا انتها با پرشین کاتالیست همراه باشید.
گام اول:
از ابتدایی ترین اقدامات لازم برای پیشگیری از جوش آوردن موتور این است که، خودرو را متوقف کنید و کاپوت را بالا بزنید تا گرمای آن کم شود. دانستن این نکته ضروری است، هیچ وقت درب رادیاتور و مخزن را باز نکنید زیرا ممکن است به دست و صورتتان آب داغ پاشیده شود و بسوزید.
گام دوم :
در مرحله دوم اقدامات لازم برای پیشگیری از جوش آوردن موتور، بررسی فن ها می باشد. باید مطمئن باشید که آیا فن ها درست کار می کنند یا نه. اگر فن ها خاموش بودند، کولر را روشن کرده تا فن ها وارد عمل شوند. اما اگر فن ها هنوز به خوبی کار نمی کنند، باید روی پره های رادیاتور آب بریزید. با نرمال شدن دما موتور را خاموش کنید و به دنبال مشکل فن باشید.
توصیه: هرگز نباید روی موتور به صورت مستقیم آب بریزید زیرا زمانی که دمای موتور بالا باشد احتمال آسیب رسیدن به موتور و سایر قطعات وجود دارد.
گام سوم :
اگر می بینید که فن ها به خوبی کار می کنند ولی دمای موتور بالا است، ممکن است در سیستم خنک کننده آب کم باشد. برای خنک شدن موتور باید موتور را خاموش کنید و بعد هر چند ثانیه خودرو را تک استارت بزنید تا پیستون بالا و پایین برود.( خودرو نباید روشن شود). اینکار کمک می کند تا رینگ پیستون به دیواره نچسبد. بعد از کاهش یافتن دمای موتور، در رادیاتور را باز کنید و در آن آب بریزید. گاهی وقت ها ممکن است سیستم خنک کننده نشتی داشته باشد که در این زمان باید نشتی برطرف شود.
گام چهارم:
اگر فن سالم باشد، و سیستم خنک کننده کمبود آب نداشته باشد ولی باز هم دما آب رادیاتور پایین نیامد، ۵ حالت پیش می آید:
وجود هوا در سیستم:
وجود هوا در سیستم خنک کننده، جلوی گردش آب را می گیرد و دما بالا می رود. در این زمان موتور باید خاموش شود، و برای جلوگیری از چسبیدن رینگ و پیستون ها هر چند ثانیه یک بار یک تک استارت بزنید به طوری که خودرو نشود و پیستون ها بالا و پایین شوند. این کار موجب شده که پیستون به دیواره نچسبد. عمل هواگیری باید بعد از خنک شدن توسط تعمیرکار خودرو انجام شود.
قفل کردن ترموستات:
اگر ترموستات قفل شود، دست خود را به رادیاتور نزدیک کنید و متوجه شدید که دما بالا نیست، دستتان را روی رادیاتور قرار دهید، اگر رادیاتور سرد بود، ولی باز هم دمای آب موتور بالا باشد، به احتمال قوی ترموستات قفل شده است. اقدامات لازم برای پیشگیری از جوش آوردن موتور، ابتدا موتور را خاموش کنید و منتظر بمانید تا موتور خنک شود سپس ترموستات را تعویض کنید. از علت های قفل شدن ترموستات دیر عوض کردن مایع سیستم خنک کننده و جرم گرفتن داخل سیستم است
مسدود شدن مجاری عبور آب در رادیاتور یا کثیفی پره های رادیاتور:
یکی دیگر از اقدامات لازم برای پیشگیری از جوش آوردن موتور خودرو، بررسی رادیاتور می باشد. اگر مجاری رادیاتور مسدود شود، آب به راحتی نمیتواند در گردش باشد و به دنبال آن موتور هم خنک نمی شود. این مشکل بیشتر در سربالایی و روشن بودن کولر خود را نشان می دهد.
از کار افتادن واتر پمپ:
اگر با عوض کردن ترموستات مشکل همچنان باقی ماند واتر پمپ خراب است که در این صورت باید آن را تعویض نمود.
- مشکل سرسیلندر و واشر:
یکی دیگر از اقدامات لازم برای پیشگیری از جوش آوردن موتور، تعویض به موقع مایع سیستم خنک کننده و یا استفاده از آب مقطر است. زیرا بی توجهی به این عوامل سبب می شود که واشر سرسیلندر و خود سرسیلندر آسیب ببینند.
تشخیص خرابی واشر سر سلندر باید توسط تعمیرکار خودرو انجام شود. سفت شدن بیش از حد شیلنگ های رادیاتور هنگام گرم بودن موتور، کم کردن مداوم آب رادیاتور، بد کار کردن موتور هنگام استارت اول صبح و شنیدن صدایی مانند باز کردن در نوشابه هنگام باز کردن در رادیاتور علائم مشکل سر سیلندر و نشان از وجود کمپرس موتور در داخل سیستم خنک کننده دارد.
اقدامات لازم برای جلوگیری از بالارفتن دمای آب موتور
از مهمترین اقداماتی که از بالارفتن دمای آب موتور پیشگیری می کند رسیدگی مرتب به رادیاتور و بررسی کامل اجزای آن و اطمینان از عدم هر گونه نشتی در سیستم، تعویض به موقع مایع سیستم خنک کننده، چک کردن میزان آب موجود در سیستم به صورت هفتگی، چک کردن وضعیت فن ها، اطمینان از پر بودن گاز کولر هنگام استفاده از آن (در صورت کمبود گاز در مدار کولر، فرمان روشن شدن فن ها در حالت تند صادر نمی شود)، بررسی وضعیت در رادیاتور و تعویض آن در صورت نیاز، هواگیری صحیح و اصولی و تمیز کردن پره های رادیاتور سالی یکبار است.

برای تعمیر کاتالیزور به تعمیرگاه پرشین کاتالیست مراجعه کنید
دیدگاهتان را بنویسید