هر مبدل کاتالیستی از یک ماده اصلی است که ماده کاتالیست نام گذاری شده است و معمولا از فلزهای گران قیمت مانند پلادیوم، رادیوم، پلاتین، طلا و کادمیوم انتخاب می شود. ولی برای اینکه از هزینه ها صرفه جویی کنند، از فلزهای پلادیوم و رادیوم استفاده می شود. در ادامه می خواهیم از اجزای کاتالیزور صحبت کنیم. بنابراین با پرشین کاتالیست همراه باشید.
کاتالیزور از پوسته ای به وجود آمده که این اجزای کاتالیزور شامل ضد زنگ، عایق کاری و محفظه است. داخل این پوسته فلزات بسیار گرن قیمت مانند رودیوم، پلادیوم و پلاتین می باشد. کاتالیزور در مسیر اگزوز تعبیه شده است زیرا باید بتواند از آلایندگی های خودرو جلوگیری کند. این قطعه توانایی این را دارد که گازهای سمی ای که از پیشرانه خودرو خارج می شود را به گازهای غیر سمی تبدیل کند.
در اکثر کشورها استفاده از کاتالیزور در خودرو بسیار اهمیت دارد و به نوعی اجباری می باشد. به همین دلیل اکثر خودروسازان بزرگ از این قطعه در اگزوز خودرو خود استفاده می کنند. در ایران از سال ۱۳۸۱ قانون استفاده از کاتالیزور برای همه خودروهای داخلی و وارداتی در مجلس جمهوری اسلامی ایران تصویب شد.
اجزای تشکیل دهنده کاتالیزور خودرو
اجزای کاتالیزور خودرو از سه بخش تشکیل شده است. هسته کاتالیست، لایه اکسیدی و ماده کاتالیست سه قسمت بسیار مهم اجزای کاتالیزور می باشند.
به اجزای کاتالیزور دقت کنید.
هسته کاتالیست
در مبدل هایی که ویژه خودروها هستند، از بعضی بسترهای سرامیکی مونولیتی با ساختار لانه زنبوری استفاده می شود. هسته کاتالیست دومین اجزای کاتالیزور می باشد.

لایه اکسیدی
یکی از اجزای کاتالیزور که نگهدارنده ی ماده کاتالیست است لایه اکسیدی می باشد. این لایه افزایش دهنده سطح مخصوص کاتالیست می باشد. لایه اکسیدی معمولا از جنس اکسید آلومینیوم، دی اکسید تیتانیوم، دی اکسید سیلیکون یا ترکیبی از سیلیکا و آلومینا انتخاب می شود.
ماده کاتالیست یا مایع کاتالیزور
هر مبدل کاتالیستی دارای یک ماده اصلی است که ماده کاتالیست نام دارد. این ماده از جنس های گران قیمت مانند پلادیوم، رادیوم، پلاتین، طلا و کادمیوم انتخاب می شود. اصلی ترین اجزای کاتالیزور ماده کاتالیست یا مایع کاتالیزور می باشد.

کاتالیزور خودرو
گفتنی است در عین حال که اجزای کاتالیز از خودرو منجر به تبدیل گازهای سمی به گازهای بی ضرر می شود، در طول این واکنش ها برخی از محصولات سمی به مقدار کم تولید می شوند. این گاز های سمی عبارتند از: سولفید هیدروژن و آمونیاک. این واکنش های شیمیایی معمولا به طور ناخواسته به وجود می آیند. این واکنش های ناخواسته مبتنی بر واکنش های سه مرحله ای به وجود می آیند.
حذف چنین واکنش هایی امکان پذیر نمی باشد ولی با ایجاد یک سری از تغییرات در جنس ماده کاتالیست و یا لایه اکسیدی می توان تا حد زیادی از بروز چنین واکنش هایی جلوگیری نمود. به عنوان مثال برای جلوگیری از تولید سولفید هیدروژن، می توان نیکل یا منگنز را به لایه اکسید فلزی اضافه نمود. دلیل آن هم حساسیت این فلزات نسبت به جذب گوگرد می باشد و مانع از جذب نمودن آب توسط لایه اکسیدی می شوند. سولفید های هیدروزن وقتی به وجود می آیند که گوگرد در دمای پایین به وسیله لایه اکسیدی جذب شوند. پس از اینکه گوگرد در دمای پایین جذب شد، در مرحله بعدی در دمای بالا آزاد می شود و بعد از ترکیب شدن با هیدروژن، گاز سولفید هیدروژن تشکیل خواهد شد. آشنایی با اجزای کاتالیزور بسیار مهم می باشد.

پرشین کاتالیست در خدمت شما مشتریان عزیز برای تعمیر کاتالیزور می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید